Forma-1

Alonso: Elkapjuk a Lotust

Fernando-Alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )
Fernando-Alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )

A Ferrari Forma-1-es pilótája rendkívül bizakodó a hétvégi futam előtt.

A tavalyi Forma-1-es világbajnoki sorozat második helyezett versenyzője, a Ferrarit vezető spanyol Fernando Alonso szerint semmi jelentősége nincs Kimi Raikkönen múlt heti idénynyitó győzelmének.

Az Ausztrál Nagydíjat megnyerő finn sikere sokakban olyan gondolatokat ébresztett, miszerint a Lotus Renault versenyben lehet a vb-címért a Ferrarival és a Red Bullal.

„A Lotus remekül rajtolt, de semmi olyan nem csináltak, amire mi ne lennénk képesek. Tiszta versenyük volt, jó stratégiájuk, de nem elérhetetlen messzeségben járnak. Malajziában szerintem közelebb leszünk egymáshoz” – mondta már Sepangban a spanyol.

Merthogy nincs szünet Melbourne után, a hétvégén a Maláj Nagydíj következik a Forma-1-ben.

„Többé-kevésbé versenyképes autónk van. Ausztráliában ez látszott is, jól mentünk, megvan bennünk a potenciál. De hozzá kell tenni, az ottani pálya nagyon speciális és szokatlan vonalvezetésű. Most Malajziában be kell, be is tudjuk bizonyítani, hogy jó kocsink van. Jó alap erre a tél és az első futam alatt szerzett pozitív kép. Jó versenyt szeretnénk, és ha ez így lesz, mindenki boldogan hagyja el a pályát” – így a kétszeres világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik