Forma-1

Perez: Tanulnunk kell Melbourne-ből

sergio perez (sergio perez, )
sergio perez (sergio perez, )

Sergio Perez, a McLaren mexikói pilótája szerint csapatának le kell vonnia a következtetéseket a számukra gyengén sikerült Ausztrál Nagydíjból.

Perez úgy véli, az idénynyitó, melyet Kimi Raikkönen könnyedén nyert meg, arra jó volt, hogy megmutassa a wokingiaknak, milyen lemaradásban vannak a legjobbaktól.

Az MP4-28 nem muzsikált túl jól Melbourne-ben, hiszen Jenson Button csak a 9., Perez pedig a 11. helyen ért célba, ráadásul a mexikói be sem jutott az időmérőn a Q3-ba. Elismerte, nem lesz gyors a javítási folyamat, de mindkét autónál tudják, min kell változtatni.

“Az előző heti verseny a csapatban mindenki számára problémás volt, de meg is mutatta, mit kell tennünk, hogy közelebb férkőzzünk az élmezőnyhöz. Malajziában megpróbálunk kihozni mindent magunkból, miközben tudjuk, ez nem lesz elég ahhoz, hogy a győzelemér harcoljunk” – mondta a versenyző.

Perez hozzátette, reméli, hogy megismétli tavalyi bravúrját, amikor Sepangban második helyre hozta be a Saubert.

“Számomra Sepang számos szép emléket jelent. Karrierem egyik legjobb versenyét futottam ott az előző idényben, és még meg is tudtam szorongatni Fernando Alonsót az első helyért vívott csatában. Nagyszerű versenypálya, nagyon gyors és igányes. Jó lenne, ha egy újabb váratlan sikert érnel el a csapat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik