Forma-1

Button máris temeti az új McLarent

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

Jenson Button, a Forma-1-ben szereplő McLaren brit pilótája szerint az istálló a jelenlegi autóval nem fog futamot nyerni.

Vasárnap beszámoltunk róla, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj a Lotus volánja mögött ülő Kimi Raikkönen sikerét hozta, a dobogóra pedig a ferraris Fernando Alonso, valamint a Red Bullal versenyző címvédő, Sebastian Vettel fért még fel. Felipe Massa sem lehetett elégedetlen a negyedik helyével, míg Lewis Hamilton elsőre az ötödik pozícióba hozta be a Mercedest, ami mindenképpen biztató előjel a jövőre nézve.

A brit korábbi csapata ugyanakkor szenvedett, Jenson Button csak a kilencedik lett, míg a nagy reményekkel várt Sergio Perez egyelőre még nem tudott pontot szerezni a McLarennek. Az istálló brit pilótája ki is kelt magából a futamot követően:

„Ez az autó ezekkel a beállításokkal biztosan nem fog futamot nyerni az évben – hangzott Button kőkemény kritikája. – Fejlesztenünk kell az autón, csak ez az egy módja van annak, hogy jó eredményeket, netán győzelmeket könyveljünk el. Korábban is voltunk már rossz helyzetben és meg tudtuk oldani. Az azonban bosszantó, hogy sok időt elpazaroltunk a szezon elején.”

Brit lapinformációk szerint az sem kizárt, hogy a McLaren visszatér a tavalyi autóhoz. A wokingiak arra alapoznak, hogy Jenson Button úgy nyerte meg a szezonzáró Brazil Nagydíjat, hogy az ezüstnyíl volt messze a leggyorsabb autó a mezőnyben azon a versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik