Forma-1

Raikkönen: Nem volt nehéz futam

kimi-raikkonen(1)(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, forma-1, fernando alonso, sebastian vettel, )
kimi-raikkonen(1)(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, forma-1, fernando alonso, sebastian vettel, )

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj győztese szerint nem volt probléma figyelni a gumikra, és mivel jó volt a kocsi, jött a siker is. Egyszerű válaszok a futamgyőztestől.

Az első futam dobogósai Fotó: AFP

Ahogyan arról írtunk, a Lotus Renault-val versenyző Kimi Raikkönen imponáló versenyzéssel megnyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydjíat a Forma-1-es világbajnoki sorozatban.

A finn mögött Fernando Alonso lett a második, a címvédő Sebastian Vettel pedig a harmadik. Kimi Raikkönen két kiállással letudta a versenyt, míg a többiek ennél többször mentek ki a boxba az 58 kör alatt.

“Nagyon klassz verseny volt, és nem volt igazán nehéz” – mondta a győztes az alkalmi riprterként közreműködő egykori F1-es versenyző Martin Brundle-nek a dobogó tetején állva. “A két kiállás volt a taktikánk a verseny előtt is, ezen nem változtattunk, úgy éreztem, a gumik rendben vannak. Nagyon jó volt a kocsi egész hétvégén, nem volt gond a gumikkal, könnyű volt a dolgom” – tette hozzá a Jégember, és azt is megemlítette, ez csak egy verseny volt, messze még a vége.

“A Lotus nagyon jó munkát végzett. Meg kell vizsgálnunk, ki kell elelemznünk, miben kell javulnunk a következő futamra. Kimiék nagy ellenfeleink lesznek a folytatásban. Fantasztikus futam volt, és köszönöm a szurkolóinknak a támogatást. Sajnáltuk, hogy az esőben álltak az időmérő idején, és végül csalódniuk kellett. Sajnálom, hogy nem nyertem, de Kimi fantasztikus volt, gratulálok neki. Az elmúlt két évben rosszul rajtoltunk a szezonban, ez az év viszont nagyon más, már most látjuk” – mondta Fernando Alonso a futamot követően.

Sebastian Vettel szerint nincs ok az aggodalomra: “Elégedettnek kell lennünk a mai futam után. Többet akartunk, hisz ha az ember a pole-ból indul, nem kívánhat mást, mint győzelmet. Nem aggódom, néha el kell fogadnunk, ha vannak, akik gyorsabbak nálunk. A gumik nagyon gyorsan koptak, és meglepett, hogy Kimi előjött a semmiből. Jó móka volt, pontokat szereztünk, boldog vagyok” – mondta a háromszoros világbajnok címvédő.

A következő verseny egy hét múlva lesz Malajziában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik