Forma-1

Vasárnapra halasztották az időmérőt Melbourne-ben

Fernando-Alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )
Fernando-Alonso(210x140)(1).jpg (fernando alonso, )

Kaotikusan kezdődött az Forma-1-es szezon, hiszen az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésének csak az első szakaszát tudták megtartani.

Az év első Forma-1-es időmérője meglehetősen kaotikus volt, sőt, igazi roncsderbit rendeztek a pilóták a melbourne-i aszfaltcsíkon, hiszen a szakadó esőben többen is összetörték autójukat. A Q1 nagy nehézségek árán kezdődött el, hiszen harminc percet csúszott a rajt, mivel a pályamunkások megpróbálták a tócsákat eltüntetni a pályáról.

Nem telt el sok idő az első szakasz megkezdését követően Hamilton máris megismerkedett a fallal, hiszena második kanyarban elveszítette az uralmát a Mercedes felett és megcsúszott, míg Van Der Garde a Caterham orrát hagyta el. Massa Ferrarija is megúszott egy tócsán, csakúgy, mint Webber Red Bullja, azzal a különbséggel, hogy a brazil csúnyán össze is törte a gépet.

Eközben Rosbergé volt a legjobb idő (1:46.539), mögötte Vergne és Hamilton volt a sorrend. Ötperccel a Q1 vége előtt Vettel átvette a vezetést, Button pedig intermediate gumikra váltott, de így is csak a 6. időt autózta. A legjobb idő ekkor ismét Rosbergé volt, mögötte Alosno érkezett be a második helyre, a harmadik Grosjean volt, és ez is lett a végeredmény. Zárásként Gutizerrez és Pic is összetörte magát. A kiesők: Maldonado, Gutiérrez, Bianchi, Chilton, Van der Garde és Pic.

A Q2 miután több mint egy órát csúszott, a versenybíróság úgy döntött, hogy az időmérő második és harmadik felvonásást vasárnapra,a a futam előttre halasztják.

Magyar idő szerint reggel 7 órakor lesz az Ausztrál Nagydíj rajta, előtte pedig hajnal egykor kezdődik az időmérő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik