Forma-1

Törtek-zúztak a pilóták az esőben

charles pic (charles pic, )
charles pic (charles pic, )

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjének mindössze első szakaszát tudták megrendezi Melbourne-ben, a szakadó eső miatt, ráadásul a rövid idő alatt több autó is összetört.

Mint azt megírtuk, a kaotikus időmérőból csak a Q1 ment le, mivel szakadt az eső a versenyhelyszínen, a szél is viharos volt, az aszfaltcsíkon kialakult víztócsákon pedig többen is megcsúsztak.

Hamilton kezdte a sort, ám ő csak épphogy megkoccolta a falat. Az esetet követően a Mercedes csapatfőnöke kérte a britet, hogy jöjjön ki a boxba, Hamilton viszont maradt a pályán, és több mért kört is tudott futni, végül a 10. legjobb időt érte el.

Később Giedo van der Garde is megnézte, mennyire kemény a fal, szépen el is hagyta a Caterham orrát, Felipe Massa viszont sokkal rosszabbul járt: a brazil a Ferrarit csúnyán összetörte, ám a motor nem fulladt le, így tovább tudott menni.

A Q1 végén Esteban Gutierrez is csatlakozott azokhoz, akik elhagytak pár alkatrészt a pályán. Ugyanis a Sauber több eleme is leszakadt, amikor a rázókövön megúszott az autó hátulja. Ez a sok baleset is közrejátszott abban, hogy vasárnapra halasztották a Q2-t és a Q3-at, mivel a törmelékeket csak nehezen tudták feltakarítani, ráadásul sötétedni is kezdett Melbourne-ben, valamint az eső sem akart elállni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik