Forma-1

Raikkönen inkább aludna az időmérő helyett

Kimi-Raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, )
Kimi-Raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, )

A Forma-1-ben szereplő Lotus finn versenyzője, Kimi Raikkönen nem lelkesedik annyira a vasárnapra tolt kvalifikáció miatt.

Magyar idő szerint szombaton kora reggel kezdődött el a forma-1-es szezon érdemi része, azonban máris van miről beszélni, tekintve, hogy az időjárás beleszólt az Ausztrál Nagydíj időmérőjébe. Több versenyzőnek is gondot okozott az esős, szeles idő és a csúszós aszfalt, így páran a pályát övező gumifallal is megismerkedtek közelebbről, majd miután a sokat csúsztatott Q1 után még rosszabbra fordultak a körülmények, a kvalifikáció folytatását itteni idő szerint vasárnap, hajnali egy órára halasztották.

Mindez azt jelenti, hogy a futam előtti pihenő helyett 16 pilótának is a pályán lesz jelenése, köztük Kimi Raikkönennek is. A Lotus finn pilótája a tőle megszokott stílusban reagált a történtekre:

„Igazából mivel kései futamról van szó, így aludni szerettem volna holnap reggel, de a versenyre azért kvalifikálni kell, az autóban pedig gyorsan magamhoz fogok térni” – mondta Raikkönen.

A finn egyébként pozitívumot is talált a szombati, csonka időmérőben: elmondása szerint az autó „nem volt rossz” a vizes aszfalton, amit mindenképpen előrelépésnek tart a 2012-es évhez képest. Ugyanakkor azt sajnálja, hogy nem volt arra lehetősége, hogy már szombaton rendesen odalépjen a gázpedálra.

Az Ausztrál Nagydíj időmérője magyar idő szerint hajnali 1 órakor folytatódik, a futam pedig reggel 7 órakor kezdődik. A hírek szerint még naplemente után is esett az eső Ausztráliában és egészen reggelig fog is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik