Forma-1

Valtteri Bottas: Úgy alszom, mint egy csecsemő

valtteri bottas (valtteri bottas, )
valtteri bottas (valtteri bottas, )

A Forma-1 egyik újonc pilótája, a finn Valtteri Bottas nem izgul élete első F1-es futama előtt. Elmondása szerint olyan nyugodtan alszik, mint egy kisbaba.

Csütörtökön kezdetét veszi a Forma-1 idei szezonja. Melbourne-ben, a szezonnyitón öt újonc pilóta lesz ott a rajtrácson: a Williamsnél Valtteri Bottas, a Saubernél Esteban Gutierrez, a Caterhamnél Giedo van der Garde, a Marussiánál pedig Max Chilton, valamint Jules Bianchi.

Hármuknak nem lesz ismeretlen az F1 világa, hiszen Gutierrez, Bottas és Chilton tesztpilóta volt eddig, míg Bianchi és Giedo alsóbb géposztályban mentek.

A finn Valtteri Bottas, aki Pastor Maldonano oldalán mutathatja majd meg, mit tud, debütálása előtt nyilatkozott, és elmondta, egyáltalán nem izgul.

„Úgy alszom, mint egy csecsemő – mondta a 23 éves versenyző. – Szerencsés vagyok. Úgy érzem, a lehető legjobb módon készültem fel a szezonra, hiszen tavaly 15 versenyhelyszínen is tesztelhettem, ráadásul már a Williamsnél vagyok három éve.”

„Ez a legjobb, amit napjainkban egy fiatal versenyző érezhet, hogy jól felkészült. Természetesen mindig többet szeretnél vezetni, de minden jól ment eddig, én pedig kész vagyok.”

Persze azt Bottas is tudja, hogy nem lesz könnyű akár még csak pontot is szereznie élete első Forma-1-es futamán.

„Az az első, hogy befejezem a versenyt. Szombaton meglátjuk, hol tartunk, aztán majd kitűzöm a célt magam elé, melyik pozícióban szeretnék célba érni” – mondta a finn.

Az Ausztrál Nagydíj időmérő edzését szombaton reggel 7 órától, a futamot pedig vasárnap ugyanebben az időben rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik