Forma-1

Alonso és Massa optimista, csak a gumi a kérdés

Alonso és Massa (alonso, massa, fernando alonso, felipe massa, )
Alonso és Massa (alonso, massa, fernando alonso, felipe massa, )

Pénteken szabdedzéssel kezdődik az idei Forma-1-es szezon Ausztráliában. A ferraris Fernando Alonso annak ellenére optimista, hogy szerinte igencsak sokszereplős, ergo sokesélyes lesz a versenyévad.

A spanyol pilótának az idei lesz a negyedik szezonja a maranellói gárdánál. A várva várt végső győzelem eddig elmaradt. Kérdés, idén mire megy az új F138-assal.

Többé-kevésbé készen állunk Melbourne-re, annak ellenére, hogy jó lett volna többet tesztelni. Magabiztosnak érzem magam az autóban. Létfontosságúak lesznek a menet közbeni aerodinamikai fejlesztéseink, illetve az új Pirelli-gumikat is ki kell ismernünk versenyhelyzetben” vázolta a kiindulási helyzetet Alonso.

„Nem hiszem, hogy előfordulhat az, hogy egyetlen csapat uralja az évet, de az sem valószínű, hogy a tavalyihoz hasonlóan hét különböző futamgyőztes lesz az első hét versenyen. Kedvelem a melbourne-i pályát, technikás és nehéz a vonalvezetése, és az utcai helyszín miatt egész hétvégén javul a tapadás” összegzett a spanyol pilóta.

A világbajnoki esélyeket illetően Massa is hasonló véleményen van, mint Alonso. „Két-három csapat versenyzői szerzik majd meg a legtöbb győzelmet idén. Ami jó hír, jobb autóval kezdhetjük meg a szezont, mint tavaly, szóval elégedett vagyok a téli tesztekkel – úgy éreztem, az autó napról napra fejlődik. Elégedett voltam az F138-as egyensúlyával és kényelmesen éreztem magam a volán mögött mondta a brazil, aki már némi csapattaktikát is kikotyogott. – Melbourne-ben megkapjuk a szuperlágy keverékeket. Ennek örülök, mert a lágyabb gumikat jobban kedvelem. Úgy kívánom kezdeni a szezont, ahogy tavaly befejeztem. Arra lehet építeni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik