Forma-1

Raikkönen nem aggódik

Kimi-Raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, )
Kimi-Raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkönen, )

A Forma-1-ben szereplő Lotus F1 Team finn versenyzője szerint az idei autó jobb, mint a tavalyi.

Nem alakult álomszerűen a téli felkészülés a Lotus istálló számára. Többször is állítgatni kellett az autón, így a 11 csapat közül a legkevesebb kört és távot tette meg a tesztelés során a csapat, egészen pontosan 3527 kilométert. Az ebben a mutatóban első Sauber 5307 kilométert teljesített.

Kimi Raikkönen szerint ugyanakkor nem kell temetni az együttest, ő biztató jeleket is vélt felfedezni:

„Persze, akadt pár probléma a tesztelés során, de azért mentünk pár kört. Természetesen mindig többet és többet akarsz megtenni, most ennyire futotta” – mondta a tőle megszokott stílusban a finn a Lotus hétfői sajtótájékoztatóján.

„Nem igazán aggódom az autó megbízhatósága és egyéb ilyen dolgokkal kapcsolatban. Sosem lehetsz százszázalékos állapotban, erre jó példa az előző idényünk is, amikor szintén gondjaink voltak az előszezonban, de a versenyeken már jól szerepeltünk.”

„A lényeg, hogy elég gyorsak legyünk, a többi része az autónak szerintem biztosan nem rosszabb, mint az előző évi kocsin. Szóval összességében most minden jobb” – zárta mondandóját a finn.

Raikkönen egyébként maga sem vitte túlzásba a tesztelést, 1182 megtett kilométere csak a 20. helyre elegendő a pilóták rangsorában. A tesztversenyzőkön kívül csak Jules Bianchi és Adrian Sutil ment nála kevesebbet, ám mentségükre szóljon, hogy ők egymással versengtek a Force India fennmaradó helyéért.

Oda végül a német került, míg a gall a Marussiánál folytatja, Luiz Razia legnagyobb bánatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik