Forma-1

Alonso lesz Hamilton célpontja

Lewis Hamilton (lewis hamilton, )
Lewis Hamilton (lewis hamilton, )

Pontosan egy hét múlva, március 17-én az Ausztrál Nagydíjjal kezdetét veszi az idei Forma-1-es idény. Lewis Hamilton célja, hogy Fernando Alonsót legyőzze.

Új idény, új autók, új pilóták, új erőviszonyok. Egy valami azonban nem változik idén sem, az a rivalizálás. A McLarent Lewis Hamilton Mercedesre cserélte, és akár a vb-címért is csatázhat a hamarosan kezdődő szezon során, ám ő mégis azt tűzte ki célul, hogy egykori csapattársát, a ferraris spanyolt, Fernando Alonsót legyőzze.

A 2008-as világbajnok ugyanis nem igazán jött ki a kétszeres világbajnokkal 2007-ben. A kapcsolatuk ellenséges és keserű volt, aztán a McLaren váltott, és Alonso helyére leszerződtették Jenson Buttont. A két brit pilóta már jóban volt, és sokkal simábban tudtak együtt dolgozni.

Hamiltonban azonban még mindig ott van a tüske a 2007-es idény miatt: “A Buttonnal való versengés nem igazán foglalkoztat. A Fernando és köztem lévő rivalizálás viszont sokkal inkább” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

“Ő az, akit le akarok győzni. Persze Sebastiant is (Vettel), hiszen ők gyűjtötték a legtöbb vb-címet a mezőnyben. De Alonso a leggyorsabb, ahogy látom, és ő az egyik legtapasztaltabb pilóta is.”

Hamilton arról is beszélt, igaz szűkszavúan, hogy nem bánta meg a váltást: “100 százalékig magabiztos vagyok, és örülök, hogy így döntöttem. Minél több időt töltök a gyárban, annál izgatottabb leszek. Ez egy csodálatos hely, és boldog vagyok, hogy ebben a környezetben lehetek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik