Forma-1

Alonso: Jobb leszek, mint tavaly

A Ferrari Forma-1-es pilótája azt mondja, jobb formában lehet ebben az évben, mint 2012-ben, amikor második lett a vb-pontversenyben.

A kétszeres világbajnok spanyol autóversenyző jelezte a kollégáinak, hogy felköthetik azt, amit fel kell, mert a Ferrari ebben az évben is nagyon veszélyes lehet.

A barcelonai pályán rendeztek szponzori találkozót hétfőn, és Fernando Alonso itt beszélt érzéseiről és a jövő héten kezdődő világbajnokságról.

“A tavalyi volt a legjobb évem, mióta a Forma-1-ben szerepelek, nagyon boldoggá tett, de úgy érzem, hogy idén még jobb lehetek. Sokkal jobb helyzetből indulunk, mint tavaly ilyenkor, és nagyon sokat tanultam az előző évi hibáimból” – így a Renault-val korábban kétszer a csúcsra érő, de azokat a sikereket másodsorba helyező Alonso.

“A bizalom, az önbizalom és a motiváció minden eddiginél nagyobb bennem  és felém. Sokat tanultunk, érettek lettünk. Fejlődtem, és jobb vagyok, mint tavaly” – tette hozzá a Ferrari 31 éves pilótája, aki korábban azt mondta, az F38-as 200-szor jobb, mint elődje, amellyel tavaly háromszor is futamgyőztes lett.

Alonso az első idei teszten, Jerezben nem vett részt a gyakorláson, mert az edzettségi állapotát fontosabbnak tartotta, inkább kondizott és a fizikai állapotát javította.

A spanyol tavaly Sebastian Vettellel vívott nagy harcot a világbajnoki címért, és a német csak az utolsó futamon nyerte meg azt, sorozatban harmadik alkalommal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik