Forma-1

Hivatalos: elkelt az összes hely a Forma-1-ben

Adrian Sutil (adrian sutil, )
Adrian Sutil (adrian sutil, )

Ahogyan arra már számítani lehetett az előzetes hírek alapján, Adrian Sutil lett a Force India második pilótája. Így az utolsó kiadó helyet is betöltötték a 2013-as szezonra.

Csütörtök délelőtt írtunk róla, hogy több portál is tényként kezelte a német versenyző visszatérését. Kora délután a Force India hivatalos honlapja is bejelentette: Adrian Sutil lesz a brit Paul di Resta csapattársa.

„Nem volt egy könnyű döntés a részünkről, végül Adrian mellett tettük le a voksunkat a tehetsége és a csapathoz fűződő viszonya és múltja miatt. Hisszük, hogy az elérhető legjobb eredményekhez fog hozzásegíteni bennünket. Jules Bianchi is meggyőzött bennünket a gyorsaságával és a munkamoráljával, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a közös munkát” – mondta Vijay Mallya csapatvezető.

„Boldog vagyok, hogy visszatérek a Forma-1-be, főleg egy olyan csapatba, amit nagyon ismerek. Hatalmas köszönettel tartozom a Saha Force Indiának azért, hogy kaptam egy második esélyt. Így, hogy kihagyás után térek vissza, még elszántabban küzdök majd a céljaim eléréséért.

Jól éreztem magam a múlt heti tesztelés során, most pedig minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legjobb formába kerüljek az Ausztrál Nagydíjra” – lelkendezett Sutil.

A 30 esztendős német versenyzőt így minden bizonnyal láthatjuk majd a barcelonai tesztelés során, a csapatok csütörtök reggeltől vasárnap délutánig körözgetnek majd a katalán aszfaltcsíkon.

A Forma-1 idei versenyzői:
Red Bull: Sebastian Vettel, Mark Webber
Ferrari: Fernando Alonso, Felipe Massa
McLaren Mercedes: Jenson Button, Sergio Perez
Lotus Renault: Kimi Raikkönen, Romain Grosjean
Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Williams: Pastor Maldonado, Valtteri Bottas
Sauber: Nico Hülkenberg, Esteban Gutierrez
Force India: Adrian Sutil, Paul di Resta
Toro Rosso: Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne
Caterham: Charles Pic, Giedo van der Garde
Marussia: Max Chilton, Luiz Razia

 

További Forma 1 hírekért kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik