Forma-1

Maldonado autója jobb, mint a tavalyi

Williams-fw35(960x640).jpg (williams fw35)
Williams-fw35(960x640).jpg (williams fw35)

Utolsóként a Williams istálló mutatta be az idei Forma-1-es versenyautóját a spanyolországi teszt első napjának reggelén. Elmondásuk szerint nagyon "cool". Csütörtöktön ugrik a majom a vízbe.

A keddi prezentáción a két pilóta, a venezuelai Pastor Maldonado és a finn újonc, Valtteri Bottas leplezte le az FW35 kódjelzésű modellt. Az új autó egy több mint 12 hónapos kutató- és fejlesztőmunka eredménye, és Mike Coughlan, a brit csapat technikai igazgatója a bemutatón azt mondta, elégedett a végeredménnyel.

“Jobb, egyúttal sokkal finomabban kidolgozott autó ez, mint a tavalyi, és mindenki, aki részt vett a tervezésben és az építésben, büszke lehet rá” – fogalmazott a szakember.
A Forma-1-es csapatok péntekig Barcelona közelében, a katalán pályán tesztelnek, ahol tavaly Maldonado meglepetésgyőzelmet aratott a Williams volánja mögött. Az idén rajthoz álló 11 istálló jövő csütörtöktől vasárnapig még egy teszt erejéig visszatér a Circuit de Catalunyára, a szezon pedig március 17-én Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik