Forma-1

Kiszáll a Merci az F1-ből – vagy mégsem?

mercedes (mercedes, )
mercedes (mercedes, )

A Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi számában arról cikkeztek, fennáll a lehetősége annak, hogy a Mercedes kiszáll a Forma-1-es cirkuszból.

A lap megszólaltatta a csapat legnagyobb befektetőit, az Union Investment, valamint a DWS képviselőit is, és ők kellően negatívan nyilatkoztak ahhoz, hogy a címben foglaltak első fele akár igaz is lehessen. „A Mercedes már évek óta nem ér el semmit, és ennek nincs következménye. A sportág drága, a vállalatnak így semmi haszna belőle.” – mondta Michael Muders, az Union menedzsere.

Henning Gebhardt, a DWS képviseletében sem volt kíméletesebb: „A Forma–1 azért nem aktuális számunkra, mert nem javít a megítélésünkön. Az is kérdéses, hogy ha olyan országokban is versenyzünk, ahol sérülnek az emberi jogok, az miként hat a piacra?”

Kemény szavak, amire a konszern rögtön hivatalos közleménnyel reagált, amiben megerősítették az F1-es céljaikat. „Hosszú távra köteleztük el magunkat, nem akarunk kivonulni a Forma–1-ből. Éppen ellenkezőleg! Velünk együtt Niki Lauda és Toto Wolff is azon fáradozik, hogy a Mercedes GP ismét sikeressé válljon” – nyilatkozta Jörg Howe a daimler gyár központi kommunikációs igazgatója.

Egy biztosnak tűnik, idén még bizalmat kapott az új vezetés. De ha nem sikerül év végéig “fényt látni az alagút végén”, úgy megeshet Howe úr is másként fogalmaz majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik