Forma-1

Hakkinen: ez a McLaren éve lehet, nem Hamiltoné

mika hakkinen (mika hakkinen, )
mika hakkinen (mika hakkinen, )

A McLaren korábbi kétszeres világbajnoka szerint egykori csapata komoly esélyekkel indul idén a Forma-1-es világbajnoki címért.

Az idei Forma-1-es szezon legnagyobb kérdése, hogy Lewis Hamilton mire lesz képes a Mercedesszel, és vajon jó döntésnek bizonyult-e távoznia a McLarentől.

A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen nem gondolja, hogy a brit versenyben lesz a világbajnoki címért. Hamilton egyébként a jerezi teszthét első napján összetörte új autóját.

„Nagyon erős a gyanúm, hogy ebben az évben a McLaren lesz topformában. A Mercedes nem elég gyors, nem hinném, hogy esélyük van a végső sikerre” – mondta 1998 és 1999 világbajnoka a BBC egyik rádióadásának.

Lewis Hamilton legutóbb a negyedik helyen végzett, 91 ponttal maradt le a háromszoros világbajnokká lett Sebastian Vettel mögött.

„Az autók teljesítménye nagyon közel áll egymáshoz. Vitathatatlan, hogy Vettel és a Red Bull a leggyorsabb. Azt gondolom, a Mercedes képes lesz az első háromban végezni” – ezt már Niki Lauda, egy másik korábbi Forma-1-es legenda mondta a BBC érdeklődésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik