Forma-1

Leleplezték az új Ferrarit

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

A Forma-1-es Ferrari-istálló pénteken Maranellóban mutatta be az F138-as kódjelzésű idei versenyautóját.

Eltűnt a kacsacsőr a Ferrariról (Fotó: AFP)

Az olasz csapat központjában a két pilóta, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint a brazil Felipe Massa leplezte le a Ferrari 59. F1-es gépét, amely leginkább az orrkiképzésében különbözik a tavalyi típustól. A maranellóiak elhagyták a 2012-ben látott lépcsőzetes orr-részt, így esztétikai szempontból mindenképp sokat javult a hagyományosan tűzpiros autó.

A versenygép elnevezése az évszámra, illetve az idei szezon végén búcsúzó V8-as erőforrásokra utal, jövőre ugyanis már hathengeres turbómotorokkal hajtják majd az F1-es autókat.

A Ferrari célja, hogy az idén megtörje a Red Bull és Sebastian Vettel egyeduralkodását, az osztrák istálló és német pilótája ugyanis az elmúlt három évben mind a konstruktőri, mind az egyéni pontversenyt megnyerte.

„A tervünk az volt, hogy idén egy versenyképes autót adjunk a versenyzőink alá. Sajnos az elmúlt években a téli tesztelést követően nem éppen úgy vágtunk neki a szezonnak, ahogy terveztük, úgyhogy az elkövetkező hetekben még jobban odatesszük magunkat, mint eddig” – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök.

A Ferrarit megelőzően a héten a Lotus és a McLaren is bemutatta már 2013-as autóját, pénteken még a Force India prezentációjára kerül sor. A Sauber szombaton, a világbajnoki címvédő Red Bull pedig vasárnap tart bemutatót. A Mercedes, a Toro Rosso és a Caterham hétfőn, illetve kedden, a Williams pedig február 19-én leplezi le az új autót.

Az idei első hivatalos F1-es teszt jövő kedden, a spanyolországi Jerezben kezdődik. A világbajnoki sorozat első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 17-én rendezik Melbourne-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik