Forma-1

A Force India is előhúzta a nyulat a kalapból

Pénteken a Ferrarit követően a Force India is bemutatta 2013-as autóját. A versenygép a VJM06 elnevezést kapta.

Íme, az új Force India (Fotó: autosport.com)

Mivel a jövő héten a csapatok már Jerezben tesztelnek majd az előttünk álló szezonban, így megindult a nagy bemutatósdi, sorra leplezik le az új versenygépeket. A sort a Lotus kezdte, aztán csütörtökön a McLaren, majd pénteken a Ferrari és a Force India folytatta. Most utóbbiról lesz szó.

A silverstone-i együttes az előző évet a hetedik helyen zárta a konstruktőrök versenyében, ugyanakkor a szezon vége felé javuló tendenciát mutatott, Nico Hülkenberg még a Brazil Nagydíj megnyeréséért is versenyben volt egy ideig, végül azonban csak az ötödik lett.

„A fiúk nagyon jó munkát végeztek télen, versenyképesebb és sokkal könnyebben vezethető autónk lesz 2013-ban, mint volt tavaly, ráadásul kiegyensúlyozottabb is lesz. Bizakodva várjuk a jerezi tesztelést” – mondta a VJM06 bemutatóján Andrew Green technikai igazgató.

Hülkenberg már elhagyta a Force Indiát, jövőre már a Saubernél fog versenyezni, Paul di Resta csapattársát pedig még nem nevezték meg. A bennfentesek úgy vélik, hogy Jules Bianchi kapja meg az üres pilótaülést, ő ugyanakkor pénteken Maranellóban volt a Ferrari bemutatóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik