Forma-1

Mark Webber: Armstrong hülyének nézett minket

Mark Webber (mark webber, )
Mark Webber (mark webber, )

A Red Bull Renault Forma-1-es pilótája is éles kritikát fogalmazott meg a doppingolását beismerő kerékpáros, Lance Arsmtronggal szemben.

A hétszeres Tour de France-győztes, olimpiai bronzérmes, korábban doppingolással megvádolt Lance Armstrong két hete mindent bevallott az egyik népszerű amerikai “toksóban”.

Oprah Winfrey-nek mondta el az ikon, hogy hosszú éveket át szervezetten, egyik-másik nemzetközi kerékpáros szervezet tudtával doppingolt, vérátömlesztéstől elkezdve az EPO-n át mindent bevetett a siker érdekében.

A vallomás hatalmas indulatokat váltott ki a sportágon belül, de más sportágak képviselői is sorra nyilatkoznak az ügyről, amely megrengette a kerékpáros sport világát.

Martina Navratilova keményen odaszólt Armstrongnak, de korábban Novak Djokovic is kinyilvánította véleményét.

Most a Forma-1 egyik jeles képviselője, Mark Webber mondta el kritikáját.

Az ausztrál pilóta és a kerekes barátok voltak, több alkalommal is együtt bicajoztak. Később 2008-ban megromlott a kapcsolatuk, miután a Red Bull kihúzta a kerekest a meghívottak listájáról a Monacói Nagydíj fogadásán.

“Azt gondolom, ebben az egészben az a legrosszabb, hogy ő elhitette velünk, hogy erkölcsileg a jó oldalon áll, hogy az emberek, akiknek segített felállni a padlóról, most csalódtak. Ő abszolút nem törődik a következményekkel, és azzal, mit jelent ez a vallomás azoknak, akik rá felnéztek, akik számára ő volt a minta. Hülyének nézett minket, az orrunknál fogva vezetett” – így Webber.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik