Forma-1

Räikkönen az új autóval nem tartja lehetetlennek a győzelmet

Lotus (lotus, lotus f1 team, )
Lotus (lotus, lotus f1 team, )

A 2013-as Forma-1-es szezon első autócsodáját az új Lotust hétfőn este egy mindenki számára elérhető youtube csatornán keresztül mutatta be az enstone-i csapat E21 néven.

A Lotus enstone-i bázisa díszbe öltözött a nagy eseményre. Hogy a nagy gyorsaság a 2012-ben nyolc dobgót és egy győzelmet szerző alakulatnál 2013-ban is kamatozik majd, azt nem tudhatjuk, de tény, pr szempontjából nem hátrány, hogy az istállók közt ők voltak a leggyorsabbak e téren…

Mondjuk náluk nem sok változás történt más téren – Kimi Räikkönen és Romain Grosjean tovább élvezi a bizalmat. “Biztosíthatok mindenkit, hogy az egész csapat szívvel-lélekkel dolgozott ezen a járgányon. A 2013-as szabályok hasonlóak a 2012-esekhez, így az autók is hasonlóak maradnak. De ahogy mindig, az ördög a részletekben rejlik, és azok együtt jelentős teljesítményjavulást adhatnak. Sok új ötlet van az autón, és olyanok is, amelyekkel már évek óta foglalkozunk” – magyarázta James Allison technikai igazgató, aki a dupla DRS-re is kitért: “Ezen még továbbra is dolgozunk, a megoldásunk passzív jellege miatt ezt nem zárják ki a szabályok. Persze nem ettől lesz varázsütésre gyors az autónk, de ez is hozzáadhat az egész csomaghoz.”

Az új autó amúgy nagyon hasonlít a tavalyira, lehetséges, hogy egy demójárgányt mutattak csak új festéssel, és a jövő heti jerezi teszten már egy egészen más E21-es lép majd pályára. Mindennél lényegesebb persze, mit gondolnak a pilóták az új autóról. Räikkönen nem zárta ki, hogy akár komoly eséllyel küzdjenek a bajnoki címekért:

“A múltban már nyert bajnokságokat a Lotus. A tavaly látottak alapján egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy újra sikerüljön valamikor. Persze erősek az ellenfelek, mindenki a győzelemre hajt. De a csapatnak korábban már sikerült megvernie mindenkit, szóval újra lehetséges” – mondta bizakodva a finn pilóta.

Csapattársa Grosjean utalva a tavalyi rengeteg vitatott balesetére, inkább saját teljesítményével foglalkozott.
“Szerintem mindenki kíváncsi arra, hogy képes leszek-e egyenletesen teljesíteni, hiszen ebben nem voltam igazán jó tavaly. Idén a lehető legtöbbször szeretnék azzal a tudattal kiszállni az autóból, hogy mindent megtettem, és büszke lehetek az edzésemre vagy a versenyemre. Remélem, idén sokszor érezhetem majd ezt!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik