Forma-1

Megvan, hol versenyez majd Glock

timo-glock(210x140)(1).jpg (timo glock, )
timo-glock(210x140)(1).jpg (timo glock, )

A Forma-1-ből távozó pilóta a német túraautó-világbajnokságon indul majd 2013-ban.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy a Marussia csapatánál hiába elégedettek Timo Glock teljesítményével, nem tartanak igényt a 30 esztendős német versenyző szolgálataira, ő pedig így csapat nélkül maradt. A száguldó cirkuszban szinte már nincs üres hely, azok pedig a jelek szerint nem voltak túl csábítóak a versenyzőnek, aki a német túraautó-világbajnokság mellett tette le a voksát.

„Nehéz volt három évet úgy eltöltenem a Forma-1-ben, hogy olyan versenyzők hátát néztem, akik nem feltétlen voltak jobbak, mint én, de jobb autó volt alattuk. Természetes, ha ilyenkor az ember a mezőny élére vágyik és éhes a sikerre. Ez az éhség a télen csak hatványozódik, szóval itt volt az ideje a váltásnak” – mondta Glock, aki azt is megpendítette, hogy képesnek tartja magát arra, hogy megnyerje a sorozatot.

Valóban, a 2013-as világbajnoki cím nagy részben rajta múlik, ugyanis a csapata, a BMW már többször is bizonyított a DTM-ben, legutóbb például az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is bezsebelte.

Glock attól sem tart, hogy esetleg besülne a DTM-es szerepvállalása, mint történt az korábban Mika Hakkinennel, David Coultharddal, vagy Ralf Schumacherrel. A német állítása szerint ő be tudja bizonyítani, hogy más fából faragták. Meglátjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik