Forma-1

Kirúghatják az F-1 egyik legendáját

Ross Brawn (ross brawn, )
Ross Brawn (ross brawn, )

A Mercedes új ügyvezetőjének kinevezését követően úgy tűnik Ross Brawn lesz az első, akinek mennie kell.

A Mercedes hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy Norbert Haug helyére a Williams istálló társtulajdonosát Toto Wolffot nevezik ki ügyvezetőnek. Mint tudjuk, egy vezetői személycsere általában további változásokat erdményez, így azóta is mennek a találgatások, kit söpör ki az új főnök?

A BBC tudni véli, hogy a csapatfőnök Ross Brawn és a vezérigazgató Nick Fry lesz az új osztrák űgyvezető első két vezéráldozata és Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója az érkező. Utóbbi hírt a McLaren nem kívánta kommentálni, amit lehet így is meg úgy is érteni.

A frissen kinevezett főnök kedden délután tartott telefonos sajtótájékoztatóján próbálta elejét venni a találgatásoknak, de meglehetősen kétértelműen beszélt. „Megindultak a pletykák, de nekem biztosan tudni kellene Brawn kirúgásáról. Ross a helyén van, Ross vezeti a csapatot és remélem a helyén is marad. Pillanatnyilag ez a helyzet” – jelentette ki Wolff a sajtótájékoztatón a csapatfőnökről, míg Fry ügyében még sejtelmesebben fogalmazott: „Nick az üzleti ügyeket vitte, jelenleg vizsgáljuk ezt a kérdést.”

Az új ügyvezető Paddy Lowe ügyében végképp nyitva hagyta az ajtót: „20 éve a Mclarennél dolgozik a kiváló szakember. Én is olvastam az újságokban a felvetést, de én annál nem tudok többet mondani, hogy a Forma-1-ben mindig spekulálnak a személyi kérdésekről.”

A sok nyitva hagyott kérdés mellett egyetlen dolgot erősített meg Wolff, mégpedig azt, hogy ő és Niki Lauda is társtulajdonos a Mercedes F-1-es csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik