Forma-1

Forma-1: a gumik miatt nem kell aggódni

forma-1 gumik (forma-1, )
forma-1 gumik (forma-1, )

A Pirelli motorsportért felelős főnöke, Paul Hembery szerint 2013-ban nem lesz gond a gyártó által szállított F1-es gumikkal.

A tavalyi szezon kezdetén a csapatok többször is panaszkodtak a Pirelli abroncsaira, melyek nem a megfelelő és elvárt szintet hozták. Idén azonban minden másképp lesz, állítja Hembery, ugyanis a gyár módosította az összetevőket, valamint a gumipapucsok felépítésén is változtattak, így remélhetőleg semmi gond nem lesz velük a márciusban kezdődő idény során.

Persze ez azt is jelenti, hogy minden bizonnyal nem ismétlődik meg az a szurkolók számára izgalmas eset, hogy hét futam során hét különböző győztest avattak, hiszen a csapatok számára is sokkal kiszámíthatóbb lesz a gumi viselkedése.

A Pirelli egyébként már a szezonzáró Brazil Nagydíjra is elvitte legújabb abroncsait, melyeket az istállók az edzéseken tesztelhettek.

„Változtattunk az összetevőkön és a gumik felépítésén, hogy sokkal agresszívabban viselkedjenek az aszfalton, így minden bizonnyal új kihívás elé néznek majd a csapatok is” – nyilatkozta Paul Hembery.

„Tavaly voltak olyan versenyhelyszínek, ahol kritizáltak minket – vélhetően jogosan –, hogy túl konzervatívak vagyunk. Ez pedig gyakran nem segített a Q2-be jutott csapatoknak, hiszen több problémába ütköztek, például hiányzott még egy kis leszorító erő.”

A 2013-as Forma-1-es idény március 17-én kezdődik az Ausztrál Nagydíjjal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik