Forma-1

Vettelék utolérték önmagukat

red-bull(210x140)(1).jpg (red bull)
red-bull(210x140)(1).jpg (red bull)

A Red Bull Twitter-oldalán jelentette be, hogy a 2013-as versenyautót két nappal az első hivatalos jerezi tesztelés előtt, február 3-án mutatják be.

A 2012-es világbajnok csapatnál nem tagadták, annyit fejlesztettek a tavalyi szezon hajrájában, hogy kissé megcsúsztak az idei autó építésével. „Tavaly a hajráig fejlesztettük az autót, ez megnehezítette az új modell kialakítását. Persze  megérte, hiszen megnyertük a bajnoki címet. Sűrű telünk lesz, ha utol akarjuk érni magunkat” – jelentette ki a főtervező Adrian Newey az Autosportnak nemrég.

A kijelentés kapcsán mindenki azt hitte, a Red Bullnál gondok, vagy legalábbis csúszások lesznek, az évkezdésnél nem az optimális ütemben tesztelnek majd. Ennek ellenére a formula1.com most arról számolt be, hogy Vettelék már február 3-án, két nappal az első hivatalos jerezi teszt előtt bemutatják az új Renault-motoros RB9-est a Milton Keynes-i központban. Ez pedig azt jelenti, hogy a bemutatóval egészen biztosan utolérték önmagukat és a többieket.

Az nyilván majd éles helyzetben derül ki, hogy az RB9 jobb lesz-e, mint az RB8 volt, de a Red Bullnál nem félnek. A 2012-es szezon is azt bizonyította, hiába dadogott az év eleje, menet közben úgy tudnak fejleszteni, mint senki más…

Csapatok bemutatói és a hivatalos tesztnapok

Eddig négy csapat – a McLaren, a Force India, a Sauber és a Red Bull – jelentett be hivatalosan autóbemutatót, és további háromról (Ferrari, Williams, Toro Rosso) lehet tudni valószínű dátumot.

Bemutatók:

McLaren – január 31.
Force India – február 1.
Sauber – február 2.
Ferrari – február 2. (?)
Red Bull – február 3. 
Williams – február 5. (?)
Toro Rosso – február 5. (?)

Tesznapok helyszínei és időpontjai:

Jerez, február 5–8.
Barcelona, február 19–22.
Barcelona, február 28 – március 3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik