Forma-1

Perez már 2013-ban világbajnok akar lenni

Sergio Perez, Jenson Button (sergi perez, jenson button, )
Sergio Perez, Jenson Button (sergi perez, jenson button, )

A Forma-1-ben szereplő McLaren mexikói pilótája nagy célokat tűzött ki maga elé, de mint mondta: másképp nem is lehet versenyezni.

Köztudott, hogy 2013-ban Sergio Perez lesz majd Jenson Button csapattársa a McLarennél, ugyanis Lewis Hamilton a váltás mellett döntött, és a Mercedeshez szerződött. A fiatal mexikói szerdán csapott bele a lecsóba új munkahelyén, stílszerűen egy 200 ezer fontot érő McLarennel, az MP4-12c névre elkeresztelt luxus sportjárgánnyal gurult be az istálló főhadiszállására.

Az angol média természetesen már tűkön ülve várta Perezt Wokingban, ahol az újságírók egyből megrohamozták érkezése után.

„Amikor az ember besétál ezen az ajtón, akkor meglátja ennek a csapatnak a történelmét, a megannyi sikert és ezeket a fantasztikus autókat. Hihetetlenül jó érzés, egy álmom vált valóra.”

A mexikói ezt követően az előttünk álló idényről is ejtett pár szót. A Sauberrel az előző szezonban három dobogós helyezést (két második és egy harmadik pozíció – a szerk.) elérő Perez magasra tette a mércét.

„A lehető legjobb énemet szeretném nyújtani ebben a csapatban, nem csak az autóban, hanem minden téren. A McLarennél nem is lehet más célod, mint a világbajnoki győzelem. Itt mindenki ezen dolgozik és én is ezért jöttem” – mondta Perez, akinek az újságírók felvetették, hogy az egyéni vb-címhez vezető úton a csapattársat, Buttont is le kellene nyomni.

„Jenson egy rendkívül gyors versenyző, a világ egyik legjobbja. Az betonbiztos, hogy ő végig versenyképes lesz az év során. Nekem először a saját sebességemmel kell törődnöm, de abban biztos vagyok, hogy jól fog menni vele a közös munka. Sokat fogok tőle tanulni, ugyanakkor le is szeretném őt győzni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik