Forma-1

Raikkönen főnöke egyszerre optimista és óvatos

lotus renault (lotus renault, abu dhabi, kimi raikkönen, eric boullier, )
lotus renault (lotus renault, abu dhabi, kimi raikkönen, eric boullier, )

A Lotus csapatvezetője reméli, hogy Kimi Raikkönen és Romain Grosjean is erősebben rajtol a 2013-as Forma-1-es évadban, mint idén.

Kimi Raikkönen visszatérése parádésra sikeredett, hiszen a Lotus Renault versenyzője a világbajnokságon a harmadik helyen végzett, szinte minden versenyen pontszerző volt, és egy győzelmet is sikerült aratni (Abu-Dhabiban).

A Lotus másik versenyzője, Romain Grosjean remekül kezdte a szezont, de aztán főként azért került a középpontba, mert sok balesetet okozott, emiatt egy alkalommal el is tiltották egy futamtól – példátlan szigor ez a Forma-1-ben.

A Lotus ezzel együtt az egyik legerősebb csapattá vált a sorozatban, és ezt tudja Eric Boullier csapatvezető is.

“Nagyon boldog lennék, ha összességében meg tudnánk ismételni a szereplésünket jövőre. Tudom, hogy mindkét pilóta frissen versenyez majd, és abban is reménykedem, hogy kicsit jobban kezdenek, mint a szezon elején. Nyáron egy kicsit vesztettünk az erőnkből, de nagyon jól tudjuk, hogy miben hibáztunk. Tanultunk a hibáinkból, nem fogjuk még egyszer elkövetni ezeket a következő év motorjának fejlesztésekor” – mondta a Lotus Renault csapatfőnöke.

“Nagyon jó volt látni, hogy a szezon végén fel tudtuk venni a versenyt a nálunk sokkal erősebb csapatokkal is. Nagy küzdelem volt. Így optimista, de persze óvatos is vagyok, már ami a 2013-as sorozatot illeti. Nem tudthatjuk, hogy a többi istálló hogyan szerepel majd. A szabályok elég kötöttek, szóval olyan túl nagy meglepetés nem születhet a fejlesztésekben” – tette hozzá a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik