Forma-1

A Ferrarinál nem bánják Massa maradását

Felipe Massa (felipe massa, )
Felipe Massa (felipe massa, )

A Forma-1-ben szereplő olasz csapat elnöke, Luca di Montezemolo örül annak, hogy sikerült megtartani a brazil versenyzőt.

Egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy Felipe Massa utolsó ferraris idényére készül, majd a szezon elejét annyira elrontotta, hogy a szurkolók már a szezon közben lecserélték volna. A zuhanyhíradókban olyan nevek röpködtek, mint Jenson Butoné, Mark Webberé, Lewis Hamiltoné vagy épp Sergio Perezé, ám nagy elképedésre a Ferrari az idény közben hosszabbított Massával.

A szezon második felére aztán nagyon megemberelte magát a brazil, Japánban második lett, hazájában pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindezek után is érte kritika Massa teljesítményét, Christian Horner, a rivális Red Bull istálló csapatfőnöke például nem kertelt, ő kirúgta volna a pilótát.

Talán neki is válaszolt Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a szokásos karácsonyi ebédjén tartott beszédében is, ahol a védelmébe vette Massát:

„Az volt a helyes döntés, hogy megtartjuk. Nem nagyon tudnék olyan pilótát mondani, aki gyorsabb lenne Felipénél. Emellett azt is figyelembe vettük, hogy nem szerettük volna megbontani a csapaton belüli jó hangulatot és egyensúlyt. A szezon végén olykor már Fernandónál is gyorsabb volt, a szerzett pontjaival pedig sikerült bebiztosítani a helyünket a konstruktőrök versenyében” – utalt a Ferrari első embere arra, hogy a tűzpiros csapat a második lett az istállók közt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik