Forma-1

Montezemolo: Vettelt igazolnám le

A Ferrari elnöke azt mondta, ha Fernano Alonsóval történne valami, bizonyosan a háromszoros német világbajnokot keresné meg.

Luca di Montezemolo némileg meglepő kijelentést tett csütörtökön, amely természetes meg is indította azóta a Forma-1-et kedvelők fantáziáját.

“Ha Fernando valamiért lelépne, mondjuk elmenne Hawaii-ra a barátnőjével, akkor Vettelt szerezném meg a helyére, őt akarnám leigazolni” – így a prezident az Auto Motor und Sport beszámolója szerint.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Alonsónak félnivalója van, sőt. “Hihetetlenül boldog vagyok, hogy nálunk versenyez, ő több mint egy autóversenyző” – mondta a Ferrari elnöke a spanyolról.

Benne van Lauda és Schumacher tehetsége egyben. Vettel ugyanakkor fiatal, két lábbal a földön jár, és hihetetlenül elszánt a győzelem érdekében. Schumacher már korábban beajánlotta nekem, hiszen ismerte Sebastian gokartos múltját. Azt kell mondjam, Michaelnek igaza volt” – így a sportvezető, aki szerint Lewis Hamilton nem olyan erős, mint Vettel.

“Hamilton idősebb, biztos nem jönne számításba nálam, főleg. mert a Red Bull lenne a harmadik csapata. És ha valakinek a harmadik csapat érkezik, annak leáldozóban van a karrierje” – így Montezemolo.

A Ferrari elnöke hozzátette, Massa miatt (is) keresik az új tehetségeket, így különösen figyelik Grosjean, Hülkenberg és Perez teljesítményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik