Forma-1

Kobajasi már a 2014-es csapatát keresi

kamui kobajasi (kamui kobajasi, )
kamui kobajasi (kamui kobajasi, )

A japán Forma-1-es pilóta, Kamui Kobajasi nem hisz abban, hogy jövőre talál magának egy csapatot, így már 2014-re fókuszál.

A pilótát a 2012-es idény végén tette ki a csapatból a Sauber, és azóta sem talált magának ülést a Forma-1-ben. Kobajasi a 12. helyen zárt a pilóták versenyében, összesen 60 pontot gyűjtve: egyszer, épp Japánban tudott dobogóra állni, akkor harmadik lett.

A 26 éves autóversenyzőt egy japán adománygűjtő program segíti, hogy beülhessen 2013-ban valamelyik F1-es autóba: eddig 6,5 millió dollár jött össze különböző japán cégek és szurkolók jóvoltából.

„Sajnos kevés az idő, és nem tudtam egyik csapattal sem megegyezni a 2013-as folytatásról. Sajnálom a szurkolókat és a japán cégeket, akik támogattak, de biztos vagyok abban, hogy 2014-ben újra versenyezni fogok – mondta Kobajasi. – Szeretném megállítani a gyűjtést, és a pénzt átmenteni 2014-re. Azon vagyok, hogy megtaláljam a legjobb megoldást a következő két szezonra. A cél természetesen az, hogy két év múlva ismét a száguldó cirkusz tagja legyek.”

A 2013-as szezonra már csak két kiadó hely van a Forma-1-ben: mindössze a Force Indiánál és a Caterhamnél van szabad ülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik