Forma-1

A Red Bull csapatvezetője kirúgná Massát

Christian Horner szerint Felipe Massa igazán szerencsésnek érezheti magát, hogy megtarthatja a Ferrari egyik pilótaülését.

A 2012-ben is konstruktőri világbajnoki címet szerző Red Bull istálló vezetőjét a legnagyobb vetélytárs Ferrari brazil pilótájával kapcsolatban kérdezték.

„Nem, biztosan nem kötöttem volna vele szerződést – így Christian Horner. – Sajnos, ez egy kemény világ, ahol az eredmények számítanak.”

„Nézzék meg a másik autóban ülő fickót. Elviekben ugyanazzal a motorral futnak a Ferrarik” – utalt Fernando Alonsóra, aki az utolsó futamig versenyben volt a világbajnoki címre Sebastian Vettellel.

Christian Horner hozzátette, sokáig úgy tűnt, hogy Sergio Perez lehet az utód, de amikor ez a hír elkezdett terjengeni, Massa összekapta magát. A mexikóit aztán a McLaren szerződtette a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a csapat karácsonyi partiján oda is szólt egyet a brazil pilótának: „Nem tudom, hol ‘mászkáltál’ az első félévben, de nagyon örülök, hogy aztán visszajöttél hozzánk.”

Massa a világbajnoki tabella 7. helyén végzett, 122 ponttal. Csapattársa, Fernando Alonso 278 ponttal lett második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik