Forma-1

Hamilton: Jövőre Vettel megnyeri a negyediket

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

Lewis Hamilton szerint a Reb Bull háromszor világbajnoka jövőre biztosan megnyeri zsinórban negyedik vb-címét.

Idén egymás után harmadik alkalommal lett a legjobb a pilóták versenyében Sebastian Vettel, aki ezzel rekordot döntött, hiszen ő a legfiatalabb triplázó: 25 évével hat évvel fiatalabban lett háromszoros bajnok, mint az eddigi korrekorder, a brazil Ayrton Senna. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher – csakúgy, mint Senna – 31 esztendős volt, amikor harmadszor is a legjobbnak bizonyult az autósport elitkategóriájában.

Hamilton – aki a Mercedeshez szerződött Schumacher helyére – szerint jövőre sem lesz sok izgalom a Forma-1-es szezon során, hiszen Vettel negyedszer lesz világbajnok jövő ilyenkor.

“Nehéz lesz legyőzni jövőre Sebastiant. Úgy gondolom, 2013-ban is fantasztikus autója lesz, csakúgy, mint idén. Adrian – Newey, a főmérnök – minden évben egyre jobb, így jövőre megint valami speciális fejlesztéssel állnak majd elő.”

Hamilton persze a saját szezonjáról is beszélt, új csapatában: “Versenyző vagyok. Mindegy, hanyadik vagy a rajtrácson, versenyezni kell. De én emellett nyerni is szeretnék. Természetesen ez a célom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik