Michael-Schumacher(210x140)(1).jpg (michael schumacher)
Forma-1

Ecclestone: Schumacher hibázott

A Forma-1-et irányító brit üzletember szerint a hétszeres világbajnoknak a csúcson kellett volna abbahagynia.

„Akkor kellett volna abbahagynia, amikor hétszeres világbajnok volt, nem pedig most. Azok a nézők, akik még újak, a mostani Schumacherre fognak emlékezni, nem pedig arra a hősre, aki volt korábban. Az ember, aki nem tudott hibázni” – idézi Bernie Ecclestone minap tett nyilatkozatát az Independent.

Michael Schumacher a földöntúli sikerek után 2006-ban, hét megnyert világbajnoki címmel a tarsolyában döntött úgy, hogy felhagy a versenyzéssel. Utána éveken keresztül pedzegették a visszatérését, azonban a német távol tudta tartani magát a száguldó cirkusztól.

2010-ben aztán a Mercedes istálló színeiben visszatért a Forma-1-be, ám mérsékelten volt csak sikeres, dobogóra például mindössze egyetlen egyszer állhatott fel az elmúlt három szezonban, idén Valenciában. 2010-ben a kilencedik, tavaly a nyolcadik, idén pedig csak a tizenharmadik lett a világbajnoki ponttáblázaton.

A szezon közben jelentette be, hogy másodszor és immáron végleg visszavonul. A helyét a McLarent elhagyó Lewis Hamilton veszi át.

„Hiányozni fog Michael, mivel futamokat ugyan nem nyert a visszatérését követően, de még mindig nagyon népszerű volt” – mondta Ecclestone.

Ajánlott videó