Forma-1

Új Forma-1-es pálya épülhet Malajziában

szingapúri nagydíj (forma-1, szingapúri nagydíj, )
szingapúri nagydíj (forma-1, szingapúri nagydíj, )

Egy milliárdos a fejébe vette, hogy egy, a száguldó cirkuszt is teljes mértékben kiszolgáló versenypályát építene.

Peter Lim szingapúri üzletember hazájában a leggazdagabbak közé tartozik. Most a fejébe vette, hogy Malajzia déli részén, a Szingapúrral határos Johor tartományban szeretne építtetni egy 4,5 kilométer hosszú pályát, amiben egy Forma-1-es pályatervező cég alkalmazottja segítene neki.

A beruházás mintegy 1,2 milliárd dollárba kerülne, ennek 70 százalékát állná az üzletember által birtokolt FASTrack Autosports Pte, a maradék 30-at pedig egy malajziai cég. A döntés azért érdekes, mert a térségben már van két pálya: Malajzia, azon belül is Sepang már 1999 óta látja vendégül a száguldó cirkuszt, míg Szingapúr, amely az egyetlen villanyfényes futam az évben, 2008-ban került vissza a naptárba, és a szerződés szerint 2017-ig ott is marad.

Ugyanakkor Bernie Ecclestone, a Forma-1 nagyura nyitott szokott lenni az új dolgokra, főleg, ha az ázsiai piacról van szó.

Peter Lim egyébként 2010-ben kis híján megvette az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool csapatát, akkor 320 millió fontot csengetett volna ki készpénzben, majd további 200 millióból a keretet is megerősítette volna. Azonban az eladási procedúra hosszúra nyúlt, így végül visszalépett a lehetőségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik