Forma-1

Alonso: A 2012-es volt életem legjobb szezonja

fernando alonso (fernando alonso, )
fernando alonso (fernando alonso, )

A Ferrari világbajnoki ezüstérmes pilótája pár nappal a Brazil Nagydíj után már másképp értékeli az idei történéseket.

Egy héttel a mindent eldöntő utolsó Forma-1-es futam után, amelyen Jenson Button nyert ugyan, de Sebastian Vettel szerezte meg a világbajnoki címet, újraértékelte a szezont a Ferrari vb-2. versenyzője.

Fernando Alonso, aki végül 3 ponttal maradt le a háromszoros világbajnokká váló 25 éves Vetteltől, azt mondja, szinte csoda volt, hogy az elsőségért küzdhetett.

“Elégedett vagyok azzal, ahogy alakultak a dolgok idén. A végén elbuktunk, de életem legjobb szezonját futottam, és már alig várom, hogy jöjjön a következő. Csoda volt látni azt, ahogy versenyről versenyre fejlődtünk, és kihoztuk a csapattal együtt a maximumot az autóból. A vb-t nem Brazíliában vesztettük el, hanem Spában és Suzukában. Jövőre megpróbáljuk fejleszteni a motort, és remélem, jobban rajtolunk, és a szerencse is mellénk áll majd” – mondta a spanyol versenyző.

“Azt gondolom, hogy a stratégiánk, a bokszkiállások, a rajtok tekintetében ez egy tökéletes év volt. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a gyenge pontunk az autó volt. Ez az egyetlen, amiben fejlődni kell, minden egyéb másban mi vagyunk a legjobbak. Az is igaz, ez a legnehezebb feladat. Ahhoz képest, milyen lent voltunk a téli tesztek idején, fantasztikus, hogy az utolsó futamig versenyben voltunk” – tette hozzá Alonso.

Három éve versenyez a Ferrarinál Fernando Alonso, és kétszer is az utolsó futamon bukta el a világbajnoki címet. Nem tartja ezt átoknak, és bízik a jobb folytatásban.

“Mióta a Ferrarinál vagyok, egyértelműen fejlődtem, különösen idén. Korábban többé-kevésbé jó véleménnyel voltak rólam, de most úgy érzem, nagyobb a tisztelet irányomban. A Forma-1-ben nem csak az számít, hány futamot nyersz. Jövőre mi lesz? Remélem, 3-4 ponttal többet szerzek majd” – fejezte be értékelését a formula1.com oldalnak Fernando Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik