Forma-1

A Ferrari elnöke csúnyán beszól Ecclestone-nak

Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)
Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)

A Ferrari elnöke Luca din Montezemolo a csapat valenciai rendezvényén beszélt hosszasan az idei versenyévadról. Durva dolgokat is mondott.

A ferrari honlapján közölt elnöki nyilatkozat számos érdekes megállapítást tesz többek között Vettel vitatott előzésére, Michael Schumacherre és Bernie Ecclestone-ra vonatkozóan.

Mint köztudott, a Forma-1 világának fura ura kész viccnek nevezte a Ferrari múlt heti döntését, miszerint a maranellói gárda a FIA-hoz fordult Vettel állítólagos szabálytalan előzése miatt. Ugyan a Ferrari elfogadta a FIA döntését, amely helybenhagyta a német világbajnoki címét, Luca di Montezemolo a valenciai rendezvényen csúnyán odaszúrt Ecclestone-nak, lényegében alkalmatlan szenilis vénembernek nevezte.

„Apám azt tanította nekem, tiszteljem az öregebbet, amikor már nem tudják, mit beszélnek. Az öregség sokszor összeegyeztethetetlen bizonyos pozíciókkal és felelősséggel. Ugyanis vannak dolgok, melyek nem mennek jól ebben a sportban. Annak sem örülök, hogy nem tesztelhetünk, és nem adhatunk lehetőséget a fiatal tehetségeknek a kiemelkedéshez. Néhányan az elmúlt napokban a „vicc” szót emlegették – nos, számomra ez az igazi vicc…” – mondta Montezemolo.

A Ferrari elnöke Michael Schumachernek is beszólt azért, mert a hétszeres világbajnok látványosan udvariasan engedte előre Vettelt a hetedikről a hatodik helyre Interlagosban. „Michael Schumachertől másra számítottam, hiszen őt számos szál köti a Ferrarihoz, és akiről úgy érezzük, nagyon közel áll hozzánk” – jegyezte meg az elnök, és bár nem tette múlt időbe mindezt, de nem tért ki Schumacher és a ferrari jövőbeni kapcsolatára sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik