Forma-1

Ecclestone: Ez egy vicc

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )

A Forma-1-es Ferrari csapat vizsgálja a világbajnoki címet megszerző Sebastian Vettel egyik előzését, a cirkusz ura felháborodott.

Mi is írtunk arról, hogy a Ferrari utánajárna, vajon valóban sárga zászló alatt előzött-e Sebastian Vettel a Brazil Nagydíjon. Ha így tett, büntetést kaphat.

Adott esetben 20 másodperces büntetést, amely azt eredményezné, hogy a 6. helyről visszaesne a 8. pozícióba, és azzal 1 ponttal Fernando Alonso nyerné a világbajnokságot.

Az olasz csapat a Twitteren jelezte, hogy írásban is felszólította a FIA-t az eset kivizsgálására. Nem sokkal később az autosport.com szaklap azt tette közzé, hogy a FIA szerint szabályos volt az előzés, mivel már nem a sárga, hanem a zöld zászló volt érvényben.

“Ez egy vicc” – reagált a Telegraph című napilapban a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone. “Amit a Ferrari állít, az egyszerűen nem igaz. A versenybíróság minden információt megkap a futam minden pillanatában, ezért azonnal megfelelő döntéseket tud hozni. Kár, hogy az idei nagyszerű vb-t egy ilyen vita árnyékolja be.”

Vettel sorozatban harmadszor lett világbajnok Brazíliában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik