Forma-1

Schumi sajnálja a Ferrarit, és Vettelt méltatja

Michael Schumacher (michael schumacher, )
Michael Schumacher (michael schumacher, )

Az idei szezon után végleg visszavonult Michael Schumacher. A Forma-1 hétszeres világbajnoka sajnálja, hogy nem a Ferrari győzött a konstruktőrök között, ugyanakkor úgy gondolja, Sebastian Vettel megérdemelten nyert a pilótáknál.

„A csapatok versenyében sokkal jobban örültem volna a vörösök sikerének” – írta szerdán honlapján a 43 éves német sztár, aki 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet nyert a Ferrarival, és állítása szerint a mai napig „rengeteg dolog összekapcsolja” őt az olasz istállóval.

„Most, hogy eltelt néhány nap, szeretnék ismét gratulálni Sebastiannak a harmadik vb-címéhez – fogalmazott Michael Schumacher, aki a vasárnapi Brazil Nagydíjjal együtt 308 futamon állt rajthoz Forma-1-es pályafutása során. – Nagyon régóta ismerem és kedvelem őt, örülök a sikereinek. Úgy érzem, az nyerte a világbajnokságot, aki megérdemelte.”

Sebastian Vettel Interlagosban a hatodik helyen ért célba, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy sorozatban harmadik trófeáját nyerje meg, és 25 évesen minden idők legfiatalabb háromszoros vb-győztesévé váljon. Az összetettben Fernando Alonso, a Ferrari spanyol versenyzője zárt a második helyen, mindössze három ponttal lemaradva Vetteltől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik