Forma-1

171 milliós adományt kapott az F-1-es pilóta

kamui kobajasi (kamui kobajasi, )
kamui kobajasi (kamui kobajasi, )

Meglepő módját választotta Kamui Kobajasi, a Sauber istállóból hétvégén kitett pilóta a csapatba kerüléshez, az ő szintjén elengedhetetlenül szükséges szponzorpénz-szerzésnek.

A japán pilóta karrierje további folytonossága érdekében elindított egy weboldalt Kamui Support néven – itt érhető el.

Az oldal célja nem más, minthogy a rajongóitól gyűjtse össze azt a szükséges összeget, amellyel bevásárolhatja magát, mondjuk, a Force India csapathoz  Nico Hülkenberg megüresedett helyére.

Kamui Kobajasi alig pár napja, a múlt hét végén aktiválta az oldalt, amire jelenlegi állás szerint éppen 65 813 672 jen adomány érkezett eddig. Ez a jen aktuális árfolyamát tekintve bő 171 millió forintnyi összeg, ami az alig néhány napos aktivitás figyelembe véve jelentős, de összességében ennek a többszörösére lesz szükség.

Egyes vélekedések szerint egy Force India méretű csapathoz minimum 10 millió fontos szponzori pénzt kell hozzon az a pilóta, aki be akarja vásárolni magát, ami 3,6 milliárd forint. Ergo Kobajasinak még vagy 20-szor annyi pénzt kell gyűjtenie, mint amennyi jelenleg befutott a számlájára. Japán lakósságának számát és Kobajasi szigetországi népszerűségét figyelembe véve karácsonyra meg lesz a summa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik