sebastian vettel (sebastian vettel, red bull, )
Forma-1

Vettel fanok: szombaton Grazban bemutatózik a világbajnok

Nem sok ideje lesz ünnepelni a német Sebastian Vettelnek, aki vasárnap minden idők legfiatalabb háromszoros Forma-1-es világbajnoka lett.

A 25 éves pilóta kedden már az angliai Milton Keynesben található főhadiszálláson mond személyesen köszönetet a Red Bull istálló munkatársainak. Szombaton versenyautójával Graz utcáin tart bemutatót, majd másnap Londonba repül, hogy részt vegyen az Autosport magazin díjátadó gáláján.

A folytatásban Vettel visszatér Ausztriába, mivel jövő hétfőn már a salzburgi repülőtér egyik hangárjában szerepel a Red Bull saját tévéműsorában. Négy nappal később Isztambulban lesz jelenése, ahol a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) gáláján átveszi az F1-es világbajnoki trófeát. Ezután Bangkokba utazik, a thaiföldi fővárosban többek között az idén hétszeres világbajnokként visszavonult Michael Schumacherrel együtt a bajnokok versenye elnevezésű eseményen ül autóba.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.