Forma-1

Damon Hill: 65-35 százalék az esély

damon hill (damon hill)
damon hill (damon hill)

A Forma-1 1996-os világbajnoka szerint Vettel megtarthatja előnyét az összetettben, de azért erre mérget nem venne, mert Alonso az ellenfél.

A hétvégén Lewis Hamilton nyerte meg az idei utolsó előtti Forma-1-es futamot Austinban, és hiába lett második Sebastian Vettel, a dobogóra felfért Fernando Alonso is, azaz még nem avattunk világbajnokot.

Vettelnek 13 pontos előnye van összetettben az őt üldöző spanyollal szemben. Damon Hill, a Williamsszel 1996-ban világbajnoki címet szerző brit versenyző azt mondja, bármi megtörténhet Brazíliában.

“Ha bárki más lenne az ellenfele ebben a helyzetben Vettelnek, azt mondanám, megtartja az előnyét. De ha valakit Fernano Alonsónak hívnak, akkor nem szabad leírni. Nagyon okos és tapasztalt pilóta, mindig képes extrát nyújtani, amire most szüksége is lesz” – így Hill.

Ráadásul Brazíliában gyakran esik az eső – egyesek szerint most is fog – így bármi megtörténhet a ringen, a dráma szinte garantált.

“Ha százalékosan kellene kifejeznem: 65 százalékot adok Vettelnek, 35 százalékot Alonsónak. Ha Vettel győz, legalább még két világbajnoki címet fog szerezni” – tette hozzá Damon Hill.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik