Forma-1

Button Perez miatt aggódik

Sergio Perez, Jenson Button (sergio perez, jenson button, lewis hamilton, )
Sergio Perez, Jenson Button (sergio perez, jenson button, lewis hamilton, )

A McLaren brit pilótája szerint leendő csapattársának nem lesz könnyű dolga a váltás után.

A Forma-1 2012-es idényének egyik legnagyobb híre volt, amikor Lewis Hamilton bejelentette, hogy elhagyja a wokingi istállót, és a Mercedes GP-hez szerződik az év végén. A McLaren gyorsan megtalálta az utódját, Sergio Perez a Saubertől érkezik, vérmes reményekkel.

Jenson Button, a mexikói leendő csapattársa egyelőre nincs elájulva a váltástól, mivel nem tudja, hogy Perez készen áll-e a mclarenes kihívásra.

„Komoly örökséget vesz át Checo (Perez beceneve – a szerk.), Lewis ugyanis egy olyan srác, aki világbajnokságot és számos futamot nyert ezzel a csapattal. Nehéz kérdés, mire megy majd – de mit lehet tenni? Kellett egy pilóta a versenyautóba, Perez pedig gyors. Azt is hallottam, hogy nagyon intelligens. Az biztos, hogy sok időt kell majd a gyárban töltenie” – mondta Button.

Szó se róla, a britnek van némi oka az aggodalomra, Perez ugyanis nem szerepelt túl fényesen az utóbbi versenyeken. A legutóbbi hat futamon mindössze egy tizedik helyet tudott szerezni, még Szingapúrban, azóta Japánban, Dél-Koreában, Indiában, Abu-Dzabiban és legutóbb az Amerikai Egyesült Államokban is kiszorult az első tízből.

Ám azt sem szabad elfelejteni, hogy idén már háromszor is dobogón zárt a Sauberrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik