Forma-1

Kubica “fél kézzel” is versenyt nyert

Robert Kubica (robert kubica, )
Robert Kubica (robert kubica, )

A lengyel Forma-1-es pilóta tavaly februárban egy ralivesrenyen szenvedett balesetet, ahol a keze olyan mértékben megsérült, hogy jelenleg is rehabilitálni kell. Most beismerte, nem képes a Forma-1-es autók vezetésére. Hétvégén azért megnyerte a Rallye di Comot.

Robert Kubica kezét ugyan megmentették az orvosok tavaly februári balesetét követően, de továbbra sincs olyan állapotban, hogy képes legyen együléses versenyautót vezetni. Ettől függetlenül nem tud elszakadni az autóversenyzéstől. Rallyzik. Szeptemberben újra bukott, míg a hétvégén rajthoz állt a 31. Rally di Comon is, amelyen amúgy csak a vb-győztes Citroën C4 tesztelése volt a célja és meg is nyerte versenyt. “Korlátozottak a képességeim” – ismerte el Kubica a BBC riporterének a versenyt követően.

“Kemény sportkocsikat már vezettem versenypályán, azokkal jól elvoltam, nem jelentenek problémát. De olyan mozdulatokra nem vagyok képes, amelyek az együléses versenyautókhoz kellenek. Nem tehetek mást, mint raliautókat, illetve tetővel ellátott egyéb modelleket vezetek. Jó régen kiestem az F1-ből, a kapcsolataim is fogyóban vannak. De most egyébként is az egészségemre koncentrálok. Még mindig a rehabilitációs fázisban tartok, de természetesen jó lenne ismét a legmagasabb szinten versenyezni. Raliban vagy versenypályán, mindegy. Remélem, hogy a kezem tovább gyógyul, lépésről lépésre haladunk” – vallott a lehetséges jövőről Kubica, aki nem mellesleg ugyan ezzel a C4-essel elindul a hétvégén esedékes Rallye du Var versenyen is.

Robert Kubica így nyerte meg a Comó Rallyt – a képek tanúsága szerint vezetni még mindig tud

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik