Sergio-Perez(210x140)(1).jpg (sergio perez, )
Forma-1

Perez: arccal a világbajnoki cím felé

A Forma-1-ben szereplő Saubertől a McLarenhez szerződő Sergio Perez 2013-ban ott akar lenni a végső küzdelemben.

A mexikói versenyző a 2011-es szezonban debütált a száguldó cirkusz mezőnyében. A Sauberrel induló Sergio Perez az első idényében a pontok tekintetében visszafogottabban teljesített, azonban időnként megvillantotta a benne rejlő tehetséget. Idén még jobb produkcióval rukkolt elő, háromszor is dobogón végzett (két második és egy harmadik hely a mérlege), 66 pontjával pedig a tízedik a világbajnoki tabellán.

Ennek a teljesítménynek is köszönhetően Perezre több nagycsapat is felfigyelt, majd mikor szeptember végén Lewis Hamilton bejelentette, hogy a Mercedeshez igazol, a McLaren egyből szerződést ajánlott a fiatal pilótának, aki el is fogadta azt.

A mexikói már korábbi nyilatkozataiban is megcsillantotta, hogy nincs híján önbizalomnak, legutóbb is merész célokat fogalmazott meg:

„Világbajnoki címet szeretnék nyerni. Tudom, hogy ehhez győzelmekre lesz szükségem és ez egy nagyon kemény versenyfutás, de ez az a kihívás, ami nekem kell” – mondta a CNN-nek.

Perez azt is elárulta, hogy mióta kiderült, a McLarenben folytatja Jenson Buttonnel is váltott pár szót: „Nagyszerű srácnak tűnik, örülök, hogy ő lesz a csapattársam. Ugyanakkor nehéz őt legyőzni, igazi kihívás vele együtt szerepelni. Ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben”.

A még mindig csak 22 éves versenyző nagyra tartja Hamiltont, de úgy véli, meg tud birkózni a rá hagyott örökséggel. A Sauberrel is vannak még tervei: futamot nyerne búcsúzóul.

„A Sauber olyan lett számomra, mint egy család, mindig nehéz elhagyni egy ilyen közösséget. Mindent beleadok az utolsó verseny utolsó köréig.”

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.