Forma-1

Perez: arccal a világbajnoki cím felé

Sergio-Perez(210x140)(1).jpg (sergio perez, )
Sergio-Perez(210x140)(1).jpg (sergio perez, )

A Forma-1-ben szereplő Saubertől a McLarenhez szerződő Sergio Perez 2013-ban ott akar lenni a végső küzdelemben.

A mexikói versenyző a 2011-es szezonban debütált a száguldó cirkusz mezőnyében. A Sauberrel induló Sergio Perez az első idényében a pontok tekintetében visszafogottabban teljesített, azonban időnként megvillantotta a benne rejlő tehetséget. Idén még jobb produkcióval rukkolt elő, háromszor is dobogón végzett (két második és egy harmadik hely a mérlege), 66 pontjával pedig a tízedik a világbajnoki tabellán.

Ennek a teljesítménynek is köszönhetően Perezre több nagycsapat is felfigyelt, majd mikor szeptember végén Lewis Hamilton bejelentette, hogy a Mercedeshez igazol, a McLaren egyből szerződést ajánlott a fiatal pilótának, aki el is fogadta azt.

A mexikói már korábbi nyilatkozataiban is megcsillantotta, hogy nincs híján önbizalomnak, legutóbb is merész célokat fogalmazott meg:

„Világbajnoki címet szeretnék nyerni. Tudom, hogy ehhez győzelmekre lesz szükségem és ez egy nagyon kemény versenyfutás, de ez az a kihívás, ami nekem kell” – mondta a CNN-nek.

Perez azt is elárulta, hogy mióta kiderült, a McLarenben folytatja Jenson Buttonnel is váltott pár szót: „Nagyszerű srácnak tűnik, örülök, hogy ő lesz a csapattársam. Ugyanakkor nehéz őt legyőzni, igazi kihívás vele együtt szerepelni. Ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben”.

A még mindig csak 22 éves versenyző nagyra tartja Hamiltont, de úgy véli, meg tud birkózni a rá hagyott örökséggel. A Sauberrel is vannak még tervei: futamot nyerne búcsúzóul.

„A Sauber olyan lett számomra, mint egy család, mindig nehéz elhagyni egy ilyen közösséget. Mindent beleadok az utolsó verseny utolsó köréig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik