Forma-1

Austinban a gumikkal nem lesz gond

pirelli(960x640).jpg (pirelli)
pirelli(960x640).jpg (pirelli)

A hétvégi Amerikai Nagydíj új helyszín és mivel Circuit of the Americas pályát még senki sem tesztelte, egy garnitúrával több gumit kapnak az F-1-es csapatok.

Az 5515 méteres pályán az új aszfalt felülete nem csak a portól, de a felszínre szivárgó olajtól is csúszós lesz. A Pirelli nem akar rizikót vállalni, így a kemény (ezüst/szürke) és a közepes (fehér) keveréket viszi Austinba, a csapatok adatgyűjtését, felkészülését pedig a pénteki edzésekre kiosztott egy-egy plusz garnitúra keménnyel segíti.

Bár biztosat nem lehet állítani, a gumiválasztás alapján valószínű, hogy az 56 körös versenyt egy kiállással teljesítheti majd a mezőny nagy része. “Austin a három idei helyszín egyike, ahol nem jártunk még korábban, ezért talán ez lesz az év legnagyobb kihívása számunkra. De az ismeretlenbe való ugrás nem szokatlan nekünk, tavaly szinte mindegyik pálya új volt számunkra. Végtelenül örülünk, hogy a Forma-1-gyel visszatérünk az USA-ba, számunkra is kulcsfontosságú piac, és nagyon sok lelkes F1-rajongó hazája. Igazán felpörgetett minket ez a futam, a bajnokság pedig nagyon kiélezett, jobbkor nem is jöhetne a verseny!” – mondja az olasz cég motorsportfőnöke, Paul Hembery.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik