Forma-1

Vettel: Remélem, a legjobb nyer majd

A Red Bull kétszeres világbajnoka 100. futamán akár meg is nyerheti a világbajnokságot.

Nagyon izgalmas a Forma-1 idei szezonja is, hiszen két futammal a vége előtt Sebastian Vettel „csak” 10 ponttal vezet a második helyen álló Fernando Alonso előtt.

A hétvégén Texasban, az austini pályán találkoznak a versenyzők, első alkalommal. A Red Bull kétszeres világbajnok pilótája akár már az új pályán megszerezheti a világbajnoki címet.

„Nagyon bízom abban, hogy az a pilóta nyeri meg a világbajnoki címet, aki megérdemli. Kétségtelen, hogy nagyon jó formában vagyunk most, a végsőkig harcolni fogunk, és biztossá akarjuk tenni a kételkedőket is abban, hogy mi érdemeljük meg az elsőséget” – nyilatkozta Vettel.

Vettel még 39 pontos hátrányban volt öt futammal ezelőtt, de aztán négyet megnyert ezek közül, így már ő van nyeregben. Legutóbb Abu Dhabiban úgy lett harmadik, hogy az utolsó helyről kellett indulnia büntetése miatt.

Austinban a századik Forma-1-es futama következik, így még édesebb lehet a jubileum, ha Alonso nagyon elrontja a hétvégét.

„Minden olyan gyorsan elszaladt. A 100-as számnál kicsit elgondolkodik az ember, elég soknak tűnik. 100 rajt, 100 alkalommal túlélni az első kanyart. Nem érzem, hogy már ilyen rég a Forma-1-ben vagyok” – emlékezett Vettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik