Forma-1

Vettel szánja-bánja

sebastian vettel (sebastian vettel, red bull)
sebastian vettel (sebastian vettel, red bull)

A Forma-1-ben szereplő Red Bull német pilótája oda nem illő szavakat használt az Abu-Dzabi Nagydíj díjátadó ünnepségén.

Amint arról írtunk, a finn Kimi Raikkönen győzelmét hozta a múlt hétvégi verseny, melyen Fernando Alonso lett a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik. Ebben a szezonban már hozzászokhattunk, hogy a futamok után frissiben meginterjúvolják a dobogósokat a pódiumon.

Amikor Vettelnél volt a szó, a címvédő annyit közölt, hogy ezt a versenyt el is ronthatták volna. Ez még nem lenne akkora hír, azonban ő a B-betűs (angolul F-betűs) jelzőt használta, ez pedig már sokaknak nem tetszett.

„Borzasztóan sajnálom, hogy oda nem illő szavakat használtam a pódiumon. Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki nézte, legközelebb körültekintőbben nyilatkozom majd” – így Vettel, aki azzal takarózott, hogy mindez a verseny hevében történt.

A dolog pikantériája, hogy Raikkönen is eleresztett előtte egy szitokszót, bár ez persze kevésbé meglepő. Mindenesetre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) küldött egy állítólag „baráti” hangvételű levelet, amelyben felhívta a pilóták és csapataik figyelmét arra, hogy a jövőben próbálják mellőzni a káromkodást, mert ez nem csak rájuk, hanem az egész Forma-1-re rossz fényt vet.

Videó – Vettel elszólása:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik