Forma-1

Schumacher, a megmentő

timo-glock(210x140)(1).jpg (timo glock, )
timo-glock(210x140)(1).jpg (timo glock, )

Timo Glock, a Marussia pilótája szerint amennyiben csapata a Caterham előtt marad a szezon végig, azt a német veteránnak köszönhetik.

Mi rangsorol a Forma-1-ben két nullpontos csapat között? A legjobb elért eredmény. Timo Glock Szingapúrban a 12. lett, és mivel a Caterham, Marussia, HRT hármas pilótái közül eddig ez a legjobb eredmény, így a német az első a „pontatlanok” versenyében.

Ez a helye ugyanakkor a múlt hétvégén veszélybe került, ugyanis Heikki Kovalainen sokáig a 12. pozícióban körözgetett, a szezonban eddig elért eredményei alapján így beelőzte volna Glockot. Ám ekkor jött Michael Schumacher, aki előbb a németet, majd a finnt is maga mögé utasította, mielőtt Jean-Éric Vergne-t megelőzve a 11. helyen ért be a célba. Kovalainen így csak a 13. lett, Glock előtte maradt az összetettben.

„Miután engem leelőzött, abban bíztam, hogy a Caterhamet is maga mögé utasítja. Amikor Heikki (Kovalainen) elé került, újra fellélegezhettünk, Michael megmentett minket” – így Glock, aki szerint, ha az állás már nem változik, akkor nagy köszönettel tartoznak Schuminak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik