Forma-1

Webber szuper forgatókönyvben reménykedik

A Forma-1-es Red Bull istálló ausztrál pilótája szerint drámai lehet, ha csak az idényzáró Brazil Nagydíjon dől el, hogy ki lesz a világbajnok.

“Ahhoz, hogy Sao Paulóban igazán jól teljesítsen, Sebastiannak napos, száraz időre van szüksége” – nyilatkozta a 36 esztendős Mark Webber a Red Bull saját televíziós csatornájának.

“Persze esőben is tud gyors lenni, de vizes körülmények között Fernando nagyon erős, Brazíliában pedig bármikor eleredhet az eső. Korábban már láthattuk, hogy ott mindig történik valami drámai” – tette hozzá.

Az ausztrál pilóta már nem szólhat bele a vb-címért folyó harcba, a Renault-val kétszeres világbajnok Fernando Alonso 10 pontos hátránnyal követi Sebastian Vettelt, s a végső győztes csak közülük kerülhet ki, az összetettben harmadik, a hétvégén az Emirátusokban győző Kimi Räikkönen (Lotus) lemaradása ugyanis 57 pont, a hátralévő két futamon pedig legfeljebb 50 gyűjthető.

A sorozatban két vb-t nyert Vettel a jövő vasárnapi, és a Forma-1-ben az idén debütáló Amerikai Nagydíjon, Austinban pályafutása 100. versenyén áll rajthoz, és ha 15 ponttal többet szerez, mint Alonso, akkor megnyeri harmadik trófeáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik