Forma-1

Raikkonen vezetés közben többször is “beszólt” csapatának

kimi-raikkonen(210x140)(1).jpg (Array)
kimi-raikkonen(210x140)(1).jpg (Array)

Kimi Raikkonen győzelmével zárult az Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap. A finn pilóta Lewis Hamilton kiesése után élre állt és hazavitte a “Lotust”. Köztudott, hogy Raikkonen nem egy idegeskedős fajta, rendszerint pókerarccal veszi tudomásul a győzelmet, vereséget egyaránt.

Ugyanakkor a vezetés közbeni feszültségről a versenymérnökkel folytatott rádiós beszélgetései elég árulkodóak. Amikor a 23. körben felajánlották neki, hogy folyamatosan tájékoztatják mennyire van mögötte Alonso kifakad: “Ne! Hagyjatok már békén, tudom mit csinálok! “ A második újrarajtolás előtt a gumik melegítésére figyelmeztették, azzal vágott vissza, hogy jól van, jól van, tudom, mit csinálok, nem kell minden pillanatban szólni.

Amikor a sajtótájékoztatón pokróc stílusa felől érdeklődte, így vágta ki magát: “A csapat persze csak segíteni akar, de nem vagyok hülye, nem kell egy percen belül kétszer elmondani ugyanazt, emlékszem én egyből is! Ha segítségre van szükségem egyébként is szólok!”

A csapatfőnök nem neheztelt a fentiek miatt, szerinte Raikkonen egyszerűen a vezetésre akart koncentrálni. 
“Azt hiszem, Kimi csak a versenyre akart összpontosítani, ami érthető, azt kérte, hogy csak a táblán kommunikáljunk vele. Szerintem ő maga is tudta, hogy Alonso épp felzárkózik. Kimi ilyen, mi pedig tudtuk, hogy esély van a győzelemre, ehhez pedig kör kör után kvalifikációt kell futnia – védte a győztest Eric Boullier.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik