Forma-1

Alonso nyugodt, Hamilton feldobott, Vettel a bokszból indul

sebastian vettel (sebastian vettel, red bull)
sebastian vettel (sebastian vettel, red bull)

A versenybíróság döntése miatt (is) izgalmas lesz a Forma-1 Abu-Dhabi Nagydíja vasárnap kora délután. Kisebb körkép a pilótákról.

Ahogyan arról beszámoltunk, hiába lett harmadik Sebastian Vettel a szombati időmérőn, a Nemzetközi Automobil Szövetség megbüntette, mert az edzés végén nem volt elég üzemanyag a Red Bullban.

Így Vettel a mezőny végéről kell, hogy rajtoljon magyar idő szerint 14 órakor Abu-Dhabiban. Ez önmagában nem lenne nagy tragédia, csakhogy a vasárnapival együtt már csak három futam van hátra a világbajnokságból, és az előző futamokon aratott győzelemi után felhalmozott 13 pontos előny most veszélybe került. Még akkor is, ha Fernando Alonso, a tabella második helyezettje csak a hetedik időt autózta az edzésen.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint volt elég üzemanyag a Red Bullban, de azt csak akkor lehetett volna kiszippantani belőle, ha szétbontják a karosszériát – ez nem lehetséges az ellenőrzéskor.

Az osztrák istálló átgondolta, mi lenne a megfelelő a címvédőnek, és úgy döntöttek, a bokszutcából vág neki a versenynek a német pilóta, nem pedig a rajtrácsról.

Nagy esélyt kapott tehát Alonso, aki a Sky Sportsnak elárulta, egyáltalán nem izgul az új szituáció miatt.

“Abszolút nyugodt vagyok az új helyzet miatt. Összegezve ez mindenképp jó hír számunkra, segítthet a céljaink elérésben. Meglátjuk, hány pozíciót veszít majd így Sebastian, ha veszít egyáltalán. Szerencsére jól működtek az új fejlesztéseink, köszönöm a csapatnak ezt a lehetőséget” – mondta Fernando Alonso.

A pole pozícióból Lewis Hamilton indulhat. A brit pilóta tavaly úgy nyert a pályán, hogy jelen volt édesanyja. Most unokatestvére, édesapja és mostohaanyja van ott Abu-Dhabiban.

“Őszintén szólva, akkor futom a legjobb versenyeket, amikor a családomból jelen vannak a helyszínen. Ez extra támogatást jelent nekem, erőt ad. Az edzés előtt 40 percig a szobámban voltam, és még a gyakorlás előtt is hosszasan beszélgettem az unokatestvéreimmel. Ez sokat jelent nekem” – mondta a 27 éves pilóta.

“Hosszú idő után ez az első alkalom, hogy a Red Bullok előtt állok. Nem lehetetlen, hogy az elején az élen maradok, de biztosan nagyon szoros lesz a verseny. Úgy érzem, vagyunk annyira erősek, hogy legyőzzük őket, nagyon jól dolgozott a csapatunk” – így a jövőre már a Mercedesnél versenyző Hamilton.

Az Emirátusokban magyar idő szerint 14 órakor kezdődik a futam, amelyet az M1 élőben közvetít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik